UMCG

Groningen
Je vindt het UMCG in het centrum van Groningen. Het ziekenhuis heeft een topreferente regiofunctie, is een belangrijk traumacentrum en is het grootste transplantatiecentrum van Nederland. Bovendien is het UMCG een verwijscentrum voor complexe oncologie in het Comprehensive Cancer Center. We doen er alles aan om onze aios en anios een goede en fijne leerschool te bieden.

Werken bij het UMCG

image

12

duizend medewerkers

400

arts-assistenten in opleiding

192

promoties

Groningse studenten zijn gehecht aan Groningen. Dat blijkt uit onderzoek dat we uitvoerden onder aios en 6e jaars studenten geneeskunde. Meer dan 40% van de studenten wil graag een opleidingsplek in de regio. Dat lukt vaak ook. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat bijna 70% van de huidige aios ook in Groningen studeerde.

Positieve gezondheid

image

Positieve gezondheid, gezondheidsbevordering en preventie van ziekte krijgen een belangrijke rol in onze opleidingen.

Gerda Croiset

01 / 03Intervisie

Elkaar helpen

In een groep met maximaal vier personen bespreek je onderwerpen waar je binnen je opleiding tegen aanloopt en die niet makkelijk bespreekbaar zijn in de hectiek van alle dag. In alle vertrouwelijkheid en zonder tijdsdruk.

01
02 / 03Skillscentrum

Kom oefenen

Simulatie- en vaardigheidsonderwijs heeft veel voordelen. Je kunt complexe ingrepen veilig en vertrouwd voorbereiden in het skillscentrum van het UMCG. Beter voor de patiënt en beter voor de arts.

02
03 / 03Opleidingsdag

De mens centraal

Tijdens de jaarlijkse opleidingsmiddag staan we stil bij een actueel thema. Longarts Sander de Hosson vertelde bv over zorg waarin de mens centraal staat. Zorg die zich richt op genezing maar óók op troost en verlichting.

03
image