UMCG

Groningen
Je vindt het UMCG in het centrum van Groningen. Het ziekenhuis heeft een topreferente regiofunctie, is een belangrijk traumacentrum en is het grootste transplantatiecentrum van Nederland. Bovendien is het UMCG een verwijscentrum voor complexe oncologie in het Comprehensive Cancer Center. We doen er alles aan om onze aios en anios een goede en fijne leerschool te bieden.

Werken bij het UMCG

image

12

duizend medewerkers

400

arts-assistenten in opleiding

192

promoties

Groningse studenten zijn gehecht aan Groningen. Dat blijkt uit onderzoek dat we uitvoerden onder aios en 6e jaars studenten geneeskunde. Meer dan 40% van de studenten wil graag een opleidingsplek in de regio. Dat lukt vaak ook. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat bijna 70% van de huidige aios ook in Groningen studeerde.

Het UMCG is een van de grootste ziekenhuizen van het land, heeft een topreferente regiofunctie, is een belangrijk traumacentrum en is het grootste transplantatiecentrum van Nederland. Bovendien is het UMCG een verwijscentrum voor complexe oncologie in het Comprehensive Cancer Center. De verbinding met de innovatieve medische faculteit van de RUG ondersteunt de voortrekkersrol die het UMCG heeft in de opleidingsmodernisering. Dat de RUG tot de top 100 universiteiten van de wereld behoort, maakt dat wetenschappelijk onderzoek een wezenlijk aandachtspunt binnen het MIC is en deelname aan wetenschappelijk onderzoek wordt gestimuleerd.

Je kunt rekenen op een goede opleiding in een prettige, veilige sfeer. Met een actieve vereniging voor arts-assistenten, de assistentenvereniging UMCG.

De Centrale Opleidingscommissie in het UMCG maakt zich sterk voor een steeds betere opleidingen en een steeds beter opleidingsklimaat. Het UMCG werkt daar hard aan. Op 2 juli 2020 ontving het UMCG de erkenning van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS)  als opleidingsinstelling voor alle RGS medische vervolgopleidingen. De erkenning toont aan dat het UMCG een excellent opleidingsziekenhuis is. Daar zijn we trots op.

Voorzitter van de Centrale Opleidingscommissie is prof. dr. Jan Pruim, radioloog. Ambtelijk sectetaris is mevrouw drs. Karin Zuiderhoek.

Positieve gezondheid

image

Positieve gezondheid, gezondheidsbevordering en preventie van ziekte krijgen een belangrijke rol in onze opleidingen.

Gerda Croiset

01 / 03Intervisie

Elkaar helpen

In een groep met maximaal vier personen bespreek je onderwerpen waar je binnen je opleiding tegen aanloopt en die niet makkelijk bespreekbaar zijn in de hectiek van alle dag. In alle vertrouwelijkheid en zonder tijdsdruk.

01
02 / 03Skillscentrum

Kom oefenen

Simulatie- en vaardigheidsonderwijs heeft veel voordelen. Je kunt complexe ingrepen veilig en vertrouwd voorbereiden in het skillscentrum van het UMCG. Beter voor de patiënt en beter voor de arts.

02
03 / 03Opleidingsdag

De mens centraal

Tijdens de jaarlijkse opleidingsmiddag staan we stil bij een actueel thema. Longarts Sander de Hosson vertelde bv over zorg waarin de mens centraal staat. Zorg die zich richt op genezing maar óók op troost en verlichting.

03
image