Roessingh

Enschede
Ben je als aios op zoek naar een opleiding revalidatiegeneeskunde? Kom dan naar Twente! Je krijgt bij ons de kans om je in de volle breedte van het vak revalidatiegeneeskunde te specialiseren.

We hebben je veel te bieden!

image

830

medewerkers

9

arts-assistenten in opleiding

45

medewerkers bij Roessingh Research and Development

Wij hebben je veel te bieden: uitgebreide mogelijkheden tot (promotie)onderzoek bij Roessingh Research and Development, onderscheidend en goed georganiseerd onderwijs en topklinische zorg in één van de grootste revalidatiecentra van Nederland. Je volgt de opleiding niet alleen binnen de muren van Roessingh, maar ook in de opleidingsziekenhuizen Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede en Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) in Almelo. Met deze ziekenhuizen vormt Roessingh het opleidingscircuit Twente.

Je volgt de opleiding onder supervisie van een driehoofdige opleidersgroep en één hoogleraar. In het circuit zijn tien revalidatieartsen in opleiding werkzaam.

Er is veel tijd ingeroosterd voor curriculumonderwijs: twee uur per week. Behalve de thema’s die aansluiten bij de breedte van het vak, krijgen specifieke onderdelen extra aandacht. Voorbeelden zijn bewegingsanalyse, spasticiteit, chronische pijn, handrevalidatie, cognitieve revalidatie en epidemiologie.

Roessingh onderscheidt zich van andere opleidingen revalidatiegeneeskunde vanwege de intensieve samenwerking met Roessingh Research and Development (RRD) en de Universiteit Twente (Technische Universiteit). RRD is het grootste wetenschappelijk onderzoeksinstituut voor revalidatietechnologie in Nederland. RRD werkt nauw samen met de Universiteit Twente, waar het onderzoeksinstituut maar liefst vier leerstoelen heeft. De belangrijkste onderzoeksthema’s bij RRD zijn revalidatietechnologie en eHealth.

Roessingh is uitgerust met twee laboratoria voor bewegingsanalyse met internationaal state-of-the-art instrumentatie, zoals driedimensionale bewegingsregistratie. Alle patiëntencategorieën met loopproblemen (volwassenen en kinderen) worden gezien. Roessingh heeft een landelijke voorloperfunctie op het gebied van diagnostiek van loopproblemen bij CVA-patiënten en (multi level) chirurgische behandeling.

Bekijk het Revalidatieciurcuit-Twente-Opleidingsplan

Collega’s aan het woord

image

Als nieuwsgierige arts die zich wil blijven verdiepen, kun je hier echt je hart ophalen.

Inge van Cooten

01 / 01Jouw talent

Jouw talent, onze regio

In de OOR Noord- en Oost-Nederland werken we samen aan steeds betere opleidingen. Aandacht voor vernieuwing. Aandacht voor aios. En ook: aandacht voor anios. De OOR Noord- en Oost-Nederland is daarom een regio waar je als aios én anios je talenten maximaal kunt ontplooien.

01
image