Radiotherapeutisch Instituut Friesland

Leeuwarden
Het RIF is een zelfstandig instituut dat in Friesland de radiotherapeutische zorg aan kankerpatiënten verleent. Het RIF biedt goede zorg op maat, zonder wachttijden.

Je maakt als aios een jaar lang deel uit van ons multidisciplinaire team

image

110

medewerkers

3

aios

2500

nieuwe patiënten

Het Radiotherapeutisch Instituut Friesland is een zelfstandig instituut dat in Friesland de radiotherapeutische zorg aan kankerpatiënten verleent. Het RIF beschikt over 4 moderne versnellers. Alle versnellers hebben een Cone Beam CT waarmee hoge dosis - hoge precisie (stereotaxie) behandelingen kunnen worden gegeven. In 2021 komt een MRI Linac.

Als je de opleiding Radiotherapie in het UMCG doet, kom je een jaar naar het RIF. Meestal is dit in het tweede jaar. Ervaar bij ons de verschillen met werken in een groot academisch ziekenhuis (bijvoorbeeld de korte lijnen) maar ook de overeenkomsten! Je kunt bij het RIF verschillende stages doen: meestal uro-oncologie, long-oncologie en GE-oncologie. Je ziet nieuwe patiënten en stelt een behandelplan op. Je leert intekenen en plannen beoordelen en je begeleidt je patiënten tijdens de radiotherapiebehandeling. Verder neem je deel aan de MDO’s met de specialisten uit de Friese ziekenhuizen. Jaarlijks behandelen we circa 2.500 nieuwe patiënten door middel van uitwendige bestraling. Er werken ruim 100 medewerkers waaronder 13 radiotherapeuten en 2 of 3 aios.

Begeleiding en toetsing

De supervisie is goed geregeld en wordt op maat aangeboden: afhankelijk van je kennis en kunde vraag en krijg je meer of minder supervisie. Je vraagt geregeld feed back van je supervisoren in de vorm van een Korte Praktijk Beoordeling (KPB). Aan het begin van elke stage vindt er een gesprek plaats om jouw leerdoelen concreet af te spreken.

Alle toetsmomenten staan in het opleidingsplan.

Onderwijs

Cursorisch onderwijs wordt gegeven in het UMCG om de week op vrijdag .Verder neem je deel aan de landelijke onderwijs modules zie NVRO website : www.NVRO.nl

Wetenschappelijk onderzoek

Veel aios doen wetenschappelijk onderzoek in het UMCG. In het RIF wordt hier tijd voor gemaakt in overleg met de aios.

Praktijkgericht en veel exposure

image

Goed benaderbare supervisoren, die altijd open staan voor vragen of supervisie. Fijne omgeving waarin je jezelf kan zijn als AIOS. In het RIF is er de mogelijkheid om van iedereen veel te leren.

aios .

01 / 01Jouw talent

Jouw talent, onze regio

In de OOR Noord- en Oost-Nederland werken we samen aan steeds betere opleidingen. Aandacht voor vernieuwing. Aandacht voor aios. En ook: aandacht voor anios. De OOR Noord- en Oost-Nederland is daarom een regio waar je als aios én anios je talenten maximaal kunt ontplooien.

01
image