Je maakt als aios een jaar lang deel uit van ons multidisciplinaire team

110
medewerkers
3
aios
2500
nieuwe patiënten
Als je de opleiding Radiotherapie in het UMCG doet, kom je een jaar naar het RIF. Meestal is dit in het tweede jaar. Ervaar bij ons de verschillen met werken in een groot academisch ziekenhuis (bijvoorbeeld de korte lijnen) maar ook de overeenkomsten! Je kunt bij het RIF verschillende stages doen: meestal uro-oncologie, long-oncologie en GE-oncologie. Je ziet nieuwe patiënten en stelt een behandelplan op. Je leert intekenen en plannen beoordelen en je begeleidt je patiënten tijdens de radiotherapiebehandeling. Verder neem je deel aan de MDO’s met de specialisten uit de Friese ziekenhuizen. Jaarlijks behandelen we circa 2.500 nieuwe patiënten door middel van uitwendige bestraling. Er werken ruim 100 medewerkers waaronder 13 radiotherapeuten en 2 of 3 aios.
Begeleiding en toetsing
De supervisie is goed geregeld en wordt op maat aangeboden: afhankelijk van je kennis en kunde vraag en krijg je meer of minder supervisie. Je vraagt geregeld feed back van je supervisoren in de vorm van een Korte Praktijk Beoordeling (KPB). Aan het begin van elke stage vindt er een gesprek plaats om jouw leerdoelen concreet af te spreken.
Alle toetsmomenten staan in het opleidingsplan.
Onderwijs
Cursorisch onderwijs wordt gegeven in het UMCG om de week op vrijdag .Verder neem je deel aan de landelijke onderwijs modules zie NVRO website : www.NVRO.nl
Wetenschappelijk onderzoek
Veel aios doen wetenschappelijk onderzoek in het UMCG. In het RIF wordt hier tijd voor gemaakt in overleg met de aios.