Medisch Centrum Leeuwarden

Leeuwarden
Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een topklinisch ziekenhuis in Leeuwarden en Harlingen, voor acute, hoogcomplexe én basiszorg in Friesland. We richten ons op onderzoek, onderwijs en innovatie. We bieden uitzonderlijke zorg voor iedere individuele patiënt.

Werken bij het MCL

image

3000

medewerkersin 500 functies

97

arts-assistenten in opleiding

40

vervolgopleidingen te volgen

In het MCL leren we iedere dag bij. Logisch. In ons werk zijn we nieuwsgierig: wat kan er beter? En hoe kunnen we dat doen? Daarom gaan in het MCL werken, leren, onderzoeken en ontwikkelen hand in hand. Wij verzorgen 23 medische vervolgopleidingen, 12 CZO-erkende opleidingen en diverse initiële en verpleegkundige vervolgopleidingen. In het ziekenhuis lopen meer dan 150 onderzoeksprojecten.

Anios in het MCL

Bij het MCL bied je samen met circa 70 andere anios basiszorg,  acute zorg en topklinische zorg. Daarnaast is het MCL een opleidingsziekenhuis. Daardoor is een anios plek een prima springplank naar een opleidingsplaats. En bovendien, het MCL is een gemoedelijke werkplek waar jij je snel thuis voelt. Waar collega’s elkaar groeten op de gang, waar je waardering voelt en waar mensen oprecht betrokken zijn.

  • Werkplek met veel anios én aios als collega’s
  • Prachtige ziekenhuislocatie, op loopafstand van het centrum en centraal station
  • Verhuizingsregeling waarbij alle verhuizingskosten en een bedrag voor inrichtingskosten worden vergoed
  • Aan de slag in hét bruisende STZ-ziekenhuis van Friesland
  • Goede arbeidsvoorwaarden en leuke arbeidsextra’s
  • Een ambitieus ziekenhuis dat staat voor innovatie en vernieuwing

Anios portfolio

In het MCL werken we sinds oktober 2018 met een portfolio voor anios’en, een handige app waarin handelingen en verrichtingen transparant wordt gemaakt. Het portfolio helpt je bij een sollicitatie voor een opleiding door het kunnen aantonen van eerder verworven competenties, binnen en buiten het MCL, waarmee een opleiding verkort kan worden!

Bekijk op Youtube de informatie over anios in het MCL

Aios in het MCL

Het MCL verzorgt ruim 20 medische vervolgopleidingen. In het ziekenhuis lopen momenteel ongeveer 165 onderzoeken. Dit betreft zowel medisch en verpleegkundig onderzoek, als ook HBO- of WO-onderzoek. We bieden – kortom – een rijke leeromgeving. Dat zijn we ook wel verplicht, als STZ-ziekenhuis.

Praktijkgerichte aanpak

Bij dit alles gaan we ervan uit dat professionals het beste leren als ‘werken, leren, onderzoeken en ontwikkelen’ hand in hand gaan. Als het werk wordt verbonden aan de opleiding en de opleiding aan het werk. Een  toekomst- en praktijkgerichte aanpak.

Arts-assistenten in  het MCL ontmoeten elkaar in de Vereniging Leeuwarder Arts-assistenten (VLA).

Bekijk de website van de MCL Academie

In 2003 is het MCL toegelaten als lid van de STZ, Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen. Het lidmaatschap betekent een erkenning voor de energie die het MCL de laatste jaren heeft gestoken in de specialistische opleidingen. De kern van het samenwerkingsverband van de STZ zijn de medisch specialistische opleidingen. De ziekenhuizen leveren in samenwerking met de academische ziekenhuizen een belangrijke bijdrage aan de opleiding van medisch specialisten.

Wij zijn het MCL

image

In het portfolio kan ik makkelijk mijn bekwaamheden bijhouden en inzichtelijk maken.

Dyane Woudstra

01 / 03Portfolio-app

Anios houden hun portfolio bij in een app

In het MCL krijg je als anios een portfolio in de vorm van een handige app waarin je medische handelingen en verrichtingen kan vastleggen. Ideaal als je je eerder verworven competenties wilt laten zien.

01
02 / 03Kroketten

Iedere maand even bijpraten

Iedere maand is er voor arts-assistenten een krokettenlunch. Een perfecte gelegenheid om bij te praten en uit te wisselen.

02
03 / 03Klimaattop

Het opleidingsklimaat: hoe staat het ermee?

Voor aios en opleiders is er jaarlijks de klimaattop: samen bespreken zij de uitkomsten van een aantal peilingen over het opleidingsklimaat en maken ze zo nodig plannen voor verbetering.

03
image