Medisch Centrum Leeuwarden

Leeuwarden
Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een topklinisch ziekenhuis in Leeuwarden en Harlingen, voor acute, hoogcomplexe én basiszorg in Friesland. We richten ons op onderzoek, onderwijs en innovatie. We bieden uitzonderlijke zorg voor iedere individuele patiënt.

Werken bij het MCL

image

3000

medewerkersin 500 functies

97

arts-assistenten in opleiding

40

vervolgopleidingen te volgen

In het MCL leren we iedere dag bij. Logisch. In ons werk zijn we nieuwsgierig: wat kan er beter? En hoe kunnen we dat doen? Daarom gaan in het MCL werken, leren, onderzoeken en ontwikkelen hand in hand. Wij verzorgen 23 medische vervolgopleidingen, 12 CZO-erkende opleidingen en diverse initiële en verpleegkundige vervolgopleidingen. In het ziekenhuis lopen meer dan 150 onderzoeksprojecten.

Wij zijn het MCL

image

In het portfolio kan ik makkelijk mijn bekwaamheden bijhouden en inzichtelijk maken.

Dyane Woudstra

Portfolio-app

Anios houden hun portfolio bij in een app

In het MCL krijg je als anios een portfolio in de vorm van een handige app waarin je medische handelingen en verrichtingen kan vastleggen. Ideaal als je je eerder verworven competenties wilt laten zien.

Kroketten

Iedere maand even bijpraten

Iedere maand is er voor arts-assistenten een krokettenlunch. Een perfecte gelegenheid om bij te praten en uit te wisselen.

Klimaattop

Het opleidingsklimaat: hoe staat het ermee?

Voor aios en opleiders is er jaarlijks de klimaattop: samen bespreken zij de uitkomsten van een aantal peilingen over het opleidingsklimaat en maken ze zo nodig plannen voor verbetering.

image