Lentis

Noord-Nederland
Lentis is een organisatie met een breed scala aan zorgvormen en specialismen. Wij helpen ruim 30.000 mensen met psychische of psychiatrische problemen en mensen met ouderenproblematiek. Wij verlenen gespecialiseerde, topklinische zorg. Onze zorg is HKZ-gecertificeerd en het Autisme Team Noord-Nederland, het Zorgprogramma Psychosen en het Centrum Integrale Pscyhiatrie (CIP) beschikken over het keurmerk TOPGGZ. Daar zijn wij trots op!

Een inspirerend opleidingsklimaat in het prachtige Noord-Nederland

image

6

opleidingsplekken voor psychiaters per jaar

3000

medewerkers

30

duizend mensen krijgen hulp van ons

In onze complexer wordende samenleving is er veel behoefte aan kwalitatief hoogwaardige psychiatrische zorg en daarmee aan gekwalificeerde psychiaters. Wil jij je verdiepen in alle facetten van het vak, heb je interesse in de wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de psychiatrie én wil jij graag onze patiënten helpen? Volg dan de opleiding psychiatrie bij Lentis en word de psychiater van de toekomst.

Vernieuwende onderwijsmethoden

De opleiding bestaat uit 1 dag theoretisch onderwijs en 4 dagen patiëntenzorg. Vanuit het opleidingsconsortium Noord-Nederland vindt wekelijks theoretisch onderwijs plaats en daarnaast word je ook binnen Lentis theoretisch opgeleid. Denk aan extra onderwijs over bijvoorbeeld psychofarmacologie, neurowetenschap en verdieping in gespreksvoering en psychotherapie. Omdat we samen met aios experimentele onderwijsmethoden ontwikkelen, zijn de onderwijsmiddagen inspirerend voor aios én docenten. Al vele jaren beoordelen de aios onze opleiding met een negen.

Unieke stageplaatsen

Tijdens de opleiding volg je elk half jaar een andere stage. Kinder- & jeugdpsychiatrie, ouderenpsychiatrie en ziekenhuispsychiatrie vormen een vast onderdeel van het stageplan. Daarna geef je in overleg met het opleidingsteam de rest van de opleiding zelf vorm. Je kunt je gaan verdiepen op een deelgebied zoals kinder- & jeugdpsychiatrie of forensische psychiatrie, of juist je opleiding verbreden. Ook de combinatie met wetenschappelijk onderzoek en/of promoveren is mogelijk. Daarnaast biedt Lentis unieke stageplekken aan bij o.a.:

  • Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) (Top GGz gecertificeerde afdeling)
  • Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag
  • Kliniek Eetstoornissen
  • Autisme Team Noord Nederland (Top GGz gecertificeerde afdeling)
  • Behandelcentra en een ambulant team voor persoonlijkheidsproblematiek
  • Sociale psychiatrie en psychosen behandeling (Innovatie afdelingen met research)

Opleiden op maat

Tijdens de opleiding word je steeds meer eigenaar van je eigen leerproces waarin je er gaandeweg achter komt wat je nog moet of wilt leren. Je krijgt hierbij ondersteuning via supervisie, individueel mentoraat, groepsmentoraat en leertherapie. Bovendien is er veel tijd voor je vorming als professional. Wij kijken naar wat jij als persoon meeneemt om jouw vak kleur te geven en we helpen je om dit uit te werken binnen de competenties die iedere psychiater moet bezitten.

Collega’s aan het woord

image

Bij Lentis zijn genoeg interessante afdelingen met allerlei verschillende doelgroepen waar je het naar je zin kan hebben!

Marian Kievitsbosch

Midden in de samenleving

Maatschappelijke betrokkenheid

Bij Lentis is er veel aandacht voor de maatschappelijke, filosofische, ethische en juridische aspecten van het vak. Dit draagt bij aan het ontwikkelen van een heldere visie op de rollen van de psychiater in (netwerk)zorg en in de samenleving.

Opleidingsklimaat

Een positieve sfeer

Binnen Lentis heerst een positieve, collegiale sfeer en er is een veilig, open opleidings- en werkklimaat. Bovendien is er naast de opleiding genoeg ruimte voor sociale activiteiten, zoals borrels, etentjes en het jaarlijkse aios-uitje.

Samenwerking

Een groot netwerk

De goede samenwerking binnen de Opleidingsregio Noordoost-Nederland maakt kijken en leren in andere instellingen gemakkelijk. Het verplicht stagelopen bij meerdere instellingen binnen ons netwerk is leerzaam, inspirerend en verrijkend.

image