Accare

Noord- en Oost-Nederland
Wij zijn Accare en vinden dat ieder kind recht heeft om mee te doen. Thuis, op school en met vrienden. Als meedoen even niet lukt, helpen we zoeken naar een oplossing op maat. We weten waar we staan: voor, achter én naast het kind.

Gezond en veilig opgroeien

image

700

FTE

11

aios in opleiding

46

wetenschappelijke onderzoeken waar Accare aan meewerkt

Accare is een professionele en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz. Ieder kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. Accare heeft tientallen locaties in heel Noord- en Oost-Nederland.
Als je ervoor kiest om je opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater bij Accare te volgen, kies je voor een bepaalde visie. Accare ziet kinder- en jeugdpsychiatrie als onderdeel van het hele veld van jeugdhulp. Op het universitair centrum en op diverse andere locaties van Accare wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van behandelingen en naar de oorzaken van psychische stoornissen. Beide soorten onderzoek zijn van belang voor verbetering van de behandeling van kinderen en jongeren met psychische problemen, waardoor zij zich beter kunnen ontwikkelen.

Een goede combinatie

image

Ik vind hier duidelijkheid en uniformiteit, doordat iedereen werkt met dezelfde zorgprogramma’s. Tegelijkertijd voel ik de vrijheid om daar creatief mee om te gaan en er soms beargumenteerd van af te wijken als dat nodig is. Die combinatie werkt heel fijn.

Bertha Anema

Ruimte

Behandelaars krijgen ruimte om zich te ontwikkelen

Behandelaars krijgen ruimte om zich te ontwikkelen. Dit doen zij door het volgen van opleidingen, het doen van onderzoek, het geven van supervisie en het verzorgen van onderwijs.

Verantwoordelijkheid

Je eigen agenda

Bij Accare heb je een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid en regie op je eigen agenda.

Locaties

Veel mogelijkheden

Accare heeft 27 locaties. Je hebt de mogelijkheid om op verschillende locaties en in verschillende teams te werken.

Wetenschappelijke inzichten

Behandelingen waarvan we weten dat ze werken

We bieden hulp die is gebaseerd op kennis en wetenschappelijke inzichten. Daarom kiezen we voor behandelingen die de grootste kans op succes hebben. We doen hier zelf onderzoek naar en volgen onderzoek van anderen op de voet. Zo maken we onze zorg elke dag een beetje beter.

image