Stap voor stap doorgroeien als huisarts

1
instelling verzorgt de opleiding
0
instellingen verzorgen de B-opleiding
100
opleidingsplaatsen per jaar (gemiddeld)
Huisarts worden is kiezen voor afwisseling en diversiteit. Geen uur, geen kwartier is hetzelfde. Je patiëntenpopulatie is zeer divers, de vragen waar je patiënten mee komen ook. Je werk omvat zowel diagnostiek en therapie als preventie en begeleiding. Je bent een generalist met het hele leven als werkgebied.
Als huisarts sta je dicht bij je patiënten en ken je hun sociale en maatschappelijke context. Als huisarts ben je vaak ook manager of ondernemer die al of niet samen met anderen een praktijk runt en samenwerkt met andere artsen, praktijkondersteuners en assistenten. Het huisartsenvak kun je op veel manieren uitoefenen. Zelfstandig gevestigd, in loondienst of als waarnemer, fulltime of parttime, in de stad, op het platteland, of in het buitenland. Als aios huisartsgeneeskunde verdien je een prima salaris en kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. De beroepsperspectieven zijn goed
De opleiding tot huisarts duurt 3 jaar. De opleiding is zeer praktijkgericht en biedt bovendien de nodige ruimte voor wetenschappelijk onderzoek. Het eerste en derde jaar van de opleiding breng je grotendeels door in de huisartspraktijk. In het tweede jaar volg je externe stages spoedeisende hulp, in een verpleeghuis of in een GGZ-instelling. Elke week heb je ‘terugkomdag’. Om ervaringen uit te wisselen en te werken aan casuïstiek, theorie, feedback en vaardigheden.
Het hoofd van de huisartsenopleiding in het UMCG is mevrouw drs. C.D. (Carolien) van Leeuwen.