Nieuws
image

Welke rol speelt leefstijl in jouw gesprekken met je patiënten? Hoort het erbij? Verwijs je door? En hoe zit het met de samenwerking tussen zorgprofessionals rondom dit thema?

Deze vragen komen aan bod in het webinar Opleiden 2025 ‘Leefstijl, (niet) mijn pakkie-an!’ op

dinsdag 23 maart van 17.00 – 18.00 uur.

Tijdens dit webinar gaan Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog in het Erasmus MC, Karine van ’t Land, arts-onderzoeker en arts M&G bij het Amsterdam UMC en Matthijs van der Poel, huisarts, met elkaar in gesprek over leefstijlinterventies in hun praktijk. Ze gaan in op vraagstukken als: hoe kan jij vanuit jouw rol als zorgprofessional de invloed van leefstijl meenemen in gesprekken met patiënten en welke concrete handvatten zijn er voor in de opleiding en in het dagelijks werk?

Meld je hier aan.

Webinarreeks Opleiden 2025

De Federatie Medisch Specialisten organiseert in 2021 een webinarreeks Opleiden 2025 waarin de opbrengsten van Opleiden 2025 tot nu toe, worden gedeeld met wetenschappelijke verenigingen, opleiders, aios en geïnteresseerden. In deze korte en interactieve webinars gaan verschillende experts uit het project in gesprek met elkaar en met het publiek, delen zij hun ervaringen en geven zij concrete handvatten om er zelf mee aan te slag te gaan in zorg en opleiding. De andere webinars uit deze reeks vinden plaats op:

  • Dinsdag 11 mei ‘Interprofessioneel samenwerken in de praktijk’
  • Dinsdag 29 juni ‘Waardevol opleiden en continu ontwikkelen’
  • Dinsdag 21 september ‘Transmurale digitale consultatie’
  • Dinsdag 2 november ‘De medisch-specialistische vervolgopleiding van de toekomst’

NVZA heeft de webinars in deze reeks geaccrediteerd met 1 punt per webinar.
Accreditatie is aangevraagd bij ABAN, NVKF en NVKC.

Deel deze opleiding