Nieuws
image

In februari 2023 start de tweede editie van het Resident Leadership Program. Het programma bestaat uit 6 opleidingsdagen in een periode van een half jaar. Daarnaast vergt het nog zo’n halve dag per week aan zelfstudie en overleg. Het programma is bedoeld voor alle aios in de OOR NO, het maximaal aantal deelnemers is 12.

Wil je jouw competenties in persoonlijk leiderschap verder ontwikkelen? Wil je meer inzicht krijgen in het samenspel van stakeholders op organisatie en landelijk niveau?  Wil je leren hoe je een kwaliteitsverbeterproject in de praktijk uitvoert? Ben je enthousiast en gemotiveerd je bekwaamheden te verbreden en te ontwikkelen voor de zorg van morgen? En wil je inzicht in de samenwerking tussen de zorg en de IGJ op bestuurlijk niveau?

Inspectie Gezondheid en Jeugd

Uniek aan deze leerlijn is de samenwerking tussen het UMCG en de Inspectie Gezondheid en Jeugd. Dat maakt dat je in deze leerlijn tevens een kijkje in de keuken van de IGJ kunt nemen. Je krijgt zo meer inzicht in de samenwerking tussen de zorg en de IGJ op bestuurlijk niveau.

Wat leer je? Wat krijg je?

Tijdens deze opleidingsdagen werken aios uit verschillende specialismen met elkaar samen. Je leert dingen die je tijdens je opleiding niet krijgt aangeboden, maar wel nodig hebt als medisch specialist.

Je krijgt 6 prachtige opleidingsdagen met maandelijkse keynotes van (inter)nationale experts op gebied van organisatie, management, veiligheid, bevlogenheid en leiderschap. Bij deze leerlijn ga je in kleine groepjes een project concipiëren en uitvoeren in samenwerking met de IGJ en de RvB van het UMCG. Het doel van het project is een bijdrage leveren aan de duurzame inzetbaarheid van aios en kan bijvoorbeeld gericht zijn op een verbetering in de zorg of voor de opleiding. Binnen het UMCG word je bij je project ondersteund door een specialist op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Begeleiders

De vorige editie van het RLP bleek een succesvol traject, waar prachtige initiatieven uit zijn voortgekomen. Vanuit de IGJ is Erik-Jan Schoonen de begeleider en vanuit het UMCG
zijn dit prof. Götz Wietasch, dr. Edwina Doting en dr. Maarten van der Laan.

Meedoen?

Bespreek je plan dan eerst met je opleider, zodat je zeker weet dat je voldoende ruimte krijgt om aan dit programma mee te doen. Houd rekening met een flexibele tijdsinvestering van een halve dag per week voor zelfstudie of overleg met je mentor kwaliteit en veiligheid. Je kunt je interesse kenbaar maken door te mailen naar de Programma-coördinator Marieke Vogd-Uiterwijk (a.m.vogd@umcg.nl).

Wij ontvangen graag uiterlijk 24 december 2022 een korte motivatiebrief van jou. We laten je zo snel mogelijk weten of je kunt meedoen aan het Resident Leadership Program.
De data van de opleidingsdagen 2023 zijn: 16 februari, 23 maart, 20 april, 25 mei, 22 juni en 6 juli.

Meer weten?

voor meer informatie kun je mailen met programma-coördinator Marieke Vogd-Uiterwijk, a.m.vogd@umcg.nl

Deel deze opleiding