Nieuws
image

De OOR N&O subsidieert onderzoek naar innovaties van de medische vervolgopleidingen. Onlangs ontvingen de contactpersonen bij de deelnemende instellingen een oproep voor het indienen van subsidieaanvragen. Het kan gaan om onderzoeksprojecten, procesinnovaties met effectmetingen en validatie-onderzoek.

De OOR N&O kent hiervoor twee subsidiemogelijkheden. Allereerst is er een stimuleringssubsidie van maximaal € 10.000. Dit is bedoeld voor veelbelovende onderzoeksvoorstellen die in potentie door kunnen groeien naar een promotietraject, met een maximale looptijd van 2 jaar. Per jaar zijn maximaal 7 stimuleringssubsidies beschikbaar.

Ten tweede is er de promotietrajectsubsidie.  Deze subsidie bestaat uit de loonkosten van een fulltime aios-onderzoeker, gedurende maximaal 4 jaar. Jaarlijks wordt er maximaal één aanvraag goedgekeurd.

Vooraanmeldingen

Uiterlijk 16 december 2020 moeten de voorlopige aanvragen zijn ingediend. Overigens hoeft dat niet in extenso. Voor de eerste ronde kunnen aanvragers volstaan met een zogenaamde vooraanmelding. De beoordelingscommissie bespreekt deze vooraanmeldingen. Alleen de aanvragers die als kansrijk worden gekwalificeerd, worden uitgenodigd om een volledige aanvraag in te dienen.

Daarnaast kent de OOR N&O ook de innovatieprojectsubsidies. Aanvragen voor deze subsidie kunnen op ieder moment worden ingediend.

Alle informatie vindt u op de website van de OOR N&O, onder de tab ‘Over ons/Regiofonds’.

Voorbeeld

Benieuwd naar een voorbeeld van dit soort onderzoek? In twee korte video’s vertelt Gerbrich Galema, aios Anesthesiologie, over haar promotie-onderzoek naar de socialisatie van aios en anios.

Bekijk deel 1 en deel 2

Deel deze opleiding

Regiofonds

Het Regionaal Ontwikkel- en Innovatiefonds ondersteunt ontwikkeling en innovatie van de opleiding tot medisch specialist binnen de regio.

Bekijk de subsidiemogelijkheden