Nieuws
image

Binnenkort plaatsen ook de niet-opleidingsinstellingen in Noord- en Oost-Nederland hun anios-vacatures op de OORNO-site. Het initiatief daartoe kwam van de OOR.

Daarmee kan de OOR NO daadwerkelijk de claim hardmaken dat álle vacatures voor anios en aios in de regio op 1 plek getoond worden. Bovendien kunnen belangstellenden zich abonneren op de vacature-alert: ze krijgen dan telkens als er een relevante vacature wordt geplaatst, een melding per e-mail.

De uitbreiding van de vacaturesite is een eerste stap om de arbeidsmarkt voor afgestudeerde geneeskunde-studenten en jonge klaren transparanter te maken. Daarnaast werkt de OOR NO aan een aanpak voor de arbeidsmarktproblematiek van jonge klaren.

Arbeidsmarktplaats

De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat veel jonge klaren na hun opleiding geen passend werk kunnen vinden. Tot voor kort speelde dit vooral in de Randstad. Inmiddels weten we dat dit probleem ook in de regio Noord- en Oost-Nederland speelt. De opleidingsinstellingen hebben daarom als eerste stap afgesproken om gezamenlijk een regionale arbeidsmarktplaats op te zetten. Afgesproken is dat alle opleidingsziekenhuizen in de OOR NO hun vacatures voor medisch specialisten (vanuit ziekenhuis én MSB) melden bij de OOR-coördinator Aat van den Berg. Bij hem kunnen ook jonge klaren zich melden die op zoek zijn naar een passende baan.

De komende maanden werkt de OOR aan het ontwikkelen van meer initiatieven om deze arbeidsmarktproblematiek te tackelen.

Deel deze opleiding

Naar alle vacatures

Op deze site vind je alle vacatures voor aios en anios in de OOR NO

Bekijk onze vacatures