Nieuws
image

In 2021 verzorgt de OOR N&O een masterclass voor startende (plaatsvervangende) opleiders. Tijdens deze dag kunnen zij zich voorbereiden op het opleiderschap.

De masterclass is bedoeld voor diegenen die nog gaan starten met het opleiderschap of maximaal een jaar bezig zijn met het opleiderschap. De masterclass duurt 1 dag en wordt vooralsnog verzorgd op 10 juni. De cursusdag op 18 maart is afgelast en wordt verplaatst naar 30 september. De masterclass op 10 juni  gaat in principe gewoon door.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • Visie op opleiden en opleiderschap
  • Bewaken en bevorderen kwaliteit van de opleiding
  • Regionale samenwerking
  • Wat als het met een aios mis gaat
  • De rolverdeling (plv) opleiders.

Verder is er uiteraard volop ruimte voor het inbrengen van eigen bespreekpunten en het beantwoorden van vragen. We maken er een interactieve bijeenkomst van met afwisselende werkvormen.

Deze masterclass is onderdeel van het programma voor docentprofessionalisering in de OOR Noord- en Oost-Nederland. Dat programma kent ook het Teach the Teacher-programma en het Teaching on the Run-programma. De masterclass wordt gegeven door ervaren opleiders uit de regio, samen met cursusleiders van het Teach the Teacher-programma.

Wilt u zich opgeven?

U kunt zich op de website van het Wenckebach Instituut aanmelden. Wilt u zich opgeven voor de masterclass in juni, klik dan hier. Wilt u zich opgeven voor de masterclass in september, klik dan hier. Indien bij aanmelding blijkt dat de cursussen vol zijn, wilt u dan wel aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden (daartoe kunt u een ‘oranje’ knop aanklikken op de aanmeldingswebsite), dan ontvangt u automatisch bericht als er weer nieuwe data bekend zijn en open staan voor inschrijving.

Meer weten?

Begin volgend jaar volgt informatie over inschrijving, definitief programma en locatie (in ieder geval centraal in de regio). Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met cursusleiders Paul Brand (decaan Isala Academie) en Agnes Diemers (hoofd docentprofessionalisering UMCG).

Deel deze opleiding