Nieuws
image

Opleidingsziekenhuizen én niet-opleidingsziekenhuizen in de regio Noord- en Oost-Nederland slaan de handen ineen om de arbeidsmarktproblematiek voor jonge klaren aan te pakken.

De OOR NO richt in beginsel een soort marktplaats in voor enerzijds werkzoekende jonge klaren en anderzijds instellingen en MSB’s die een vacature hebben. Daarnaast start de OOR NO een onderzoek naar de aard en omvang van de problematiek. Het is een eerste stap om jonge klaren in de regio aan een passende baan te helpen.

Op landelijk niveau doen verschillende partijen onderzoek naar de aard en de omvang van de arbeidsmarktproblematiek voor jonge klaren. Maar ook in de regio NO doet men onderzoek.

Oplossingen

OOR-coördinator Aat van den Berg: ‘Onze eerste indruk was dat deze problematiek vooral in de Randstad zou spelen maar volgens de laatste berichten speelt het ook binnen onze regio. De marktplaats voor medisch specialisten in de regio Noord- en Oost-Nederland is een eerste stap. Met onder andere de aios-coördinatoren binnen de deelnemende ziekenhuizen, arbeidsmarktdeskundigen en ervaringsdeskundigen proberen we de komende tijd de problematiek in kaart te brengen en oplossingen aan te dragen.’

De OOR NO vraagt jonge klaren in de regio dan ook om zich te melden als ze geen passende baan kunnen vinden. Dat kan bij Aat van den Berg.

beeld: Rijksstudio

Deel deze opleiding

Naar alle vacatures

Op deze site vind je alle vacatures voor aios en anios in de OOR NO

Bekijk onze vacatures