Nieuws
image

Na afloop van de vergadering van de Centrale Opleidingscommissie van het UMCG nam Jan Pruim afscheid als voorzitter.

Ate van der Zee, voorzitter van de Raad van Bestuur, bedankte Jan Pruim voor zijn inzet. ‘De opleidingsfunctie is cruciaal voor een ziekenhuis als het UMCG. Jonge dokters houden ons scherp en dagen ons iedere dag weer uit. Dat kan alleen in een veilige, opleidingsgerichte sfeer. De Centrale Opleidingscommissie is daarvan de hoeder.’

Een veilige, opleidingsgerichte sfeer

Van der Zee memoreerde een aantal milestones die Jan Pruim mede heeft gerealiseerd. De instellingsvisitatie die het UMCG met succes doorliep, is daar één van. Ook het opstellen van de regiovisie van de OOR N&O hoort daar bij. Met zijn afscheid als voorzitter van de COC van het UMCG, neemt Pruim ook afscheid van de Regionale COC.

Nog een  keer een klap

Jan Pruim had het slotwoord. ‘Toen ik begon als voorzitter dacht ik dat ik het hooguit een jaar zou doen. Dat ik het uiteindelijk ruim 4 jaar heb gedaan, verraste me dan ook enigszins. Maar ik heb het altijd  met veel plezier gedaan.’ Hij bood zijn opvolger Jaap Tulleken een voorzittershamer aan. Maar voordat hij dat deed, sloot hij de vergadering. Met een klap van zijn eigen gloednieuwe hamer.

Foto: Henk Veenstra, Groningen

Deel deze opleiding

Meer informatie over het UMCG

Meer informatie

Je opleiding in het UMCG