Nieuws
image

Op donderdag 4 november organiseert de Medical School Twente, het leerhuis van het MST, samen met de OOR NO de jaarlijkse werkconferentie van de OOR NO, ditmaal over technische innovaties en de opleiding. Keynote sprekers zijn filosoof prof. dr. Peter-Paul Verbeek en biomedisch ingenieur dr. Monique Tabak, allebei verbonden aan de Universiteit van Twente.

Zij staan stil bij de mogelijkheden die technische innovaties bieden. Wat verandert er in de medische zorg? Wat betekenen die veranderingen voor de opleiding? En wat kan de techniek bijdragen aan de opleiding? Hoe blijf je überhaupt bij? En wanneer is een innovatie ook werkelijk een meerwaarde? Vervolgens vertalen deelnemers deze inzichten in 2 workshops naar de praktijk. Eén workshop gaat over ‘waardegedreven en doelmatig’. De andere workshop gaat over ‘Netwerkleren’. Deze thema’s zijn 2 van de 6 speerpunten van de regiovisie die de OOR NO vorig jaar formuleerde.

Nieuwe ideeën

Irene van Gils-Poppe (onderwijskundige bij de Medical School Twente) en Elgun Zeegers (opleider Orthopedie en voorzitter van de COC MST) zaten in het organiserend comité. ‘Het zou mooi zijn als de workshops een aantal concrete actiepunten opleveren voor de OOR NO in 2022. En we hopen dat de middag mensen samenbrengt en hen inspireert om op een andere manier naar technologie te kijken, er meer voor open staan en tegelijkertijd er ook kritischer mee om te gaan. We willen heel graag deelnemers aan het denken zetten en op nieuwe ideeën brengen. Ook door eindelijk weer eens echt samen te zijn.’

We hopen dat de middag mensen samenbrengt en hen inspireert om op een andere manier naar technologie te kijken.

Innovation challenge

Een nieuw onderdeel van de werkconferentie is de innovation challenge voor aios. ‘Aios kijken vaak met een nieuwe blik naar de gang van zaken in het ziekenhuis. Die ideeën zijn soms goud waard. We willen met deze challenge hen stimuleren om hun ideeën voor het verbeteren van de processen of de zorg te blijven uitdragen.  Aios uit ieder ziekenhuis verzorgen een pitch. De beste wint.’

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in MST (in real life!) op donderdag 4 november 2021 van  12.00  – 17.30 uur in Medisch Spectrum Twente en is bedoeld voor ai(n)os, opleiders, medisch managers, decanen, voorzitters COC en RvB en onderwijskundigen. Meer weten? Aanmelden? Dat kan hier of download de uitnodiging (pdf-bestand) .

Deel deze opleiding

Meer weten over het MST

Lees de informatie over het Medisch Spectrum Twente op onze site

Het MST