Nieuws
image

Het Mandema-stipendium biedt financiële ondersteuning voor aios (en aios-in spe) die hun opleiding tot medisch specialist willen combineren met wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar is er vanwege de drukte door Corona een extra inlever-moment op 15 juli 2020.

De eerstvolgende deadline voor een aanvragen is 15 april om 16.00 uur. Door de Corona-uitbraak kan dit voor sommigen onhaalbaar zijn. Daarom bieden we dit jaar een extra mogelijkheid om het voorstel in te dienen, te weten voor 15 juli 2020 16.00 uur.

Het Mandema-stipendium is bedoeld voor jonge, recent-gepromoveerde arts-onderzoekers. Het gaat om een persoonsgebonden financiering (€60.000,-) We mikken op ambitieuze arts-onderzoekers met de ambitie en kwaliteiten om door te stromen in een academische toppositie binnen een universitair medisch centrum, bij voorkeur het UMCG.

Wat biedt het Mandema-stipendium?

Het Mandema-stipendium is opgebouwd uit een gecombineerd traject van de medische specialisatie en (medisch-)wetenschappelijk onderzoek. Het traject kan – na het eerste jaar dat volledig besteed moet worden aan de specialisatie – op diverse manieren worden ingevuld en kenmerkt zich door een grote flexibiliteit.

Heb je vragen? Bekijk de website van de Junior Scientific Masterclass. Kom je er niet uit, neem dan contact op met mevrouw dr. J.M. van der Mark – van der Wouden, JSM

tel.: 050 – 361.6830

e-mail: j.m.van.der.mark@umcg.nl

Deel deze opleiding