Nieuws
image

Een verslag van de decaan Christiaan Boerma.

Op donderdag  23 september hebben de MCL Academie en de COC-MCL op landgoed Stania State een AIOS ‘klimaattop’ georganiseerd met als thema: bevlogenheid. AIOS en opleiders samen een dag uit de kliniek, in een prettige omgeving, en met muziek van een eigen Spotify playlist. We kennen allemaal de thema’s waar de energie bij wegloopt: administratieve last, balans werk-privé, onveilig werkklimaat, etc. De initiatieven om deze last te verlichten zijn talrijk: assessments, coaches, intervisie. Maar er blijft altijd wat over, de wereld is niet altijd leuk, ook die van de AIOS niet. Kunnen we daar niet iets tegenoverstellen? En dat ‘iets’ hebben we bevlogenheid genoemd. Discussies in groepjes leverde een helder beeld op van tips en tops die je dag kunnen maken en breken. En praktisch toepasbaar zijn.

Na de lunch liet Jan van Setten ons zien hoe je de dag voor een ander kunt opvrolijken door een compliment uit te delen, en spiegelde ons voor dat je als enige zelf je dag kan (laten) verpesten. ‘s Middag werden ideale vergezichten vertaald in praktische tips, die we de komende tijd gaan implementeren.

De dag eindigde met een Haka. Na een schuchter begin van intellectuele Noordelingen eindigde de dag met een dreunende dans van AIOS die hun opleiders dreigend in de ogen keken en daarbij ongebruikelijke geluiden produceerden, die diep gevoeld werden. En of er bevlogenheid was!

Deel deze opleiding

Maak kennis met het MCL

Onderzoek én opleidingsziekenhuis

Ga naar MCL