Nieuws
image

Op vrijdag 3 september was de VAAM arts-assistentendag van het Martini Ziekenhuis met als thema: Arts van de toekomst.

Drie jaar geleden is deze dag voor het eerst georganiseerd, omdat het Martini Ziekenhuis haar arts-assistenten, een onmisbare en belangrijke schakel in de zorgverlening van het ziekenhuis, graag een dag per jaar een leerzame en gezellige dag gunt met alle collega-assistenten. Vorig jaar ging deze dag helaas niet door vanwege de COVID maatregelen. Gelukkig kregen we (VAAM en Martini Academie) dit jaar wel groen licht.

Blijf je verwonderen

De arts-assistentendag is altijd verdeeld in een onderwijs- en een sociaal gedeelte. Dit jaar vond het onderwijsgedeelte plaats in Martiniplaza. Na een warme ontvangst startte het programma met een verhaal van Heleen Lameijer (SEH-arts in het MCL, eigenaar van Make Science Work). Het vinden van je eigen ‘why’ en het belang van een ‘big hairy goal’ om je drijfveren in te zetten voor datgene wat voor jou belangrijk is, stond hierbij centraal. Vervolgens volgde er een korte terugkoppeling en oproep vanuit het Doelmatigheidsproject. Blijf je als aios of anios verwonderen over wat we – in het ziekenhuis – allemaal doen. Blijf je afvragen of dat wel de beste manier is. Dit leidde tot een levendige discussie tussen aios en anios van verschillende specialismen.

Veilige werksfeer

Na de koffiepauze nam het team van Berenschot, samen met adviseurs van de Martini Academie, het stokje over. Rondom het thema ‘Werken aan een veilige werksfeer’ namen alle aanwezigen deel aan een op maat gemaakt dialoogspel. Wat kenmerkt voor jou een veilige werksfeer? Wat is de cultuur van jouw organisatie? Komt er gedrag voor wat een veilige werksfeer bemoeilijkt? En ken je de gedragscode van je organisatie? Dit waren de eerste thema’s waar de deelnemers in kleine groepjes mee aan de slag gingen.

Na de lunch deelden deelnemers uitdagingen en oplossingen voor wat zij, hun collega’s, leidinggevenden en de organisatie zouden kunnen doen om een veilig leerklimaat te bevorderen. Het sociale gedeelte van de dag vond plaats aan het water van het Hoornsemeer en bij Stadslab.

Deel deze opleiding

Het Martiniziekenhuis

Samen werken we aan de beste zorg

Meer over je opleiding in het Martiniziekenhuis